Japonská kuchyně je velmi oblíbená po celém světě. Je velmi rozmanitá, důležitá je tradiční příprava a také estetický dojem při servírování. Jídla jsou navíc velmi zdravá a také dietní. Základní suroviny jsou rýže, zelenina a ryby, často se používají i mořské řasy. Připravte si originální japonská jídla, která nabízí tato kuchařka.
-
Rybí polévka s rýží
45 minPodusíme rýži v litru vody téměr doměkka, pak na oleji opečeme filé, přidáme pórek,...
-
V 1 litru bujonu z mušlí při mírné teplotě povaříme přibližně 1 hodinu malý kousek...
-
Polévka miso se zeleninou
70 minPřipravíme si houby shiitake, které vložíme na nádoby se studenou vodou a necháme 30...
-
Nudle v polévce s tofu
45 minŘasy namočíme na 5 minut do studené vody, slijeme je, necháme okapat a odložíme stranou...
-
Čirá polévka z krevet
25 minDo menšího hrnce dáme vařit vodu, snížíme teplotu a na pár vteřin vhodíme hrášek,...
-
Tuňák s miso omáčkou
55 minKedlubnu zbavíme tvrdé slupky a nakrájíme na kolečka. Ve větším rendlíku smícháme...
-
Hustá hovězí polévka
110 minDo menšího hrnce dáme vařit vodu. Vložíme kostky konnyaku a povaříme asi 2 minuty, poté...
-
Dashi vývar s krůtím masem
35 minDo misky si připravíme nudle. Do hrnce nalijeme dashi a přivedeme k varu. Vhodíme nudle...
-
Hovězí vývar s bramborami
78 minMaso dáme na 2 hodiny do ledničky, aby bylo částečně vymrzlé. Brambory omyjeme,...
-
Japonská polévka s nudlemi
25 minDo kastrolu nalijeme 1,5 l studené vody, vložíme rozlámaný plátek sušené řasy nori a...