Sbírání hub je v našich zemích velmi oblíbené, čerstvé houby se ale už dají i koupit. Z hub se připravuje mnoho chutných polévek a jídel. Tato houbová kuchařka obsahuje známá i netradiční jídla, podle kterých se připravíte vynikající maso na houbách nebo houbovou omáčku, nechybí samozřejmě nechybí ani oblíbená kulajda…
-
Bylinková směs (polotovar)
20 minDobře okapané houby, okurky, sardele, kapary, oloupanou cibuli, petrželovou nať a...
-
Žampiony pečené na roštu
30 minStejně velké žampiony očistíme, omyjeme a u hlavičky odkrojíme nožku. Osolíme, opepříme...
-
Houbová pochoutka
40 minHlavičky hříbků očistíme a nakrájíme nadrobno. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na...
-
Žampionová majonéza
20 minDo majonézy vmícháme jemně nakrájené žampiony. Podle potřeby osolíme a dobře promícháme.
-
Kuřecí náplň s houbami
30 minHouby namočíme do studené vody na 30 minut. Očištěná kuřecí játra, oloupanou šalotku a...
-
Obloha Marquise
30 minTěstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Na pánvi...
-
Marinované václavky
40 minOčištěné václavky omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na poloviny. Vložíme je do...
-
Hříbky naložené v másle
20 minTvrdší hlavičky hřibů očistíme, důkladně omyjeme, osušíme a pokrájíme na tenké plátky....
-
Nejdříve připravíme nálev: V kastrůlku přivedeme k varu vodu, ocet, cukr, sůl, bobkový...