- Úvod
- Recepty
- Kuchařky
- Meníčka a jídelníčky
- Gastrorádce
- Kuchařská škola
Naučte se s námi vařit. Od základu po složité postupy, poté zvládnete připravit vše!
- Zbožíznalství
Zjistěte, co dáváte do jídla. Znáte opravdu všechny suroviny, které používáte?
- Cukrářská škola
Naučte se s námi vařit. Od základu po složité postupy, poté zvládnete připravit vše!
- Kuchařův rádce
Něco se vám nepovedlo, nebo chcete jen poradit? Zobrazte jednoduše rady, které potřebujete.
- Gastroslovník
Všechny gastronomické výrazy, pojmy a názvy na jednom místě! Jednoduše, stručně, přehledně, srozumitelně...
- Kuchařská škola
- Články Silvestrovské pohoštění…
Silvestrovské oslavy mohou mít mnoho podob, ale vždy jsou ve znamení zábavy, dobrého jídla a pití. Občerstvení bývá…
- Komunita
- E-shop
- + Přidat recept
- Činnosti
- Dochucení
- Grilování
- Jak nakupovat
- Jak uchovávat potraviny
- Konzervování
- Mléčné kvašení
- Mražení
- Nakládání do alkoholu
- Nakládání do octa
- Nakládání do oleje
- Nakládání do soli
- Sušení
- Uzení
- Zavařování
- Ostatní
- Pečení
- Příprava
- Skladování
- Úklid, čištění
- Vaření
- Druh pokrmu
- Dorty a moučníky
- Dorty
- Koblihy
- Koláče
- Pečivo
- Knedlíky
- Nápoje
- Omáčky
- Polévky
- Přílohy
- Příprava chleba
- Saláty
- Těsta
- Kynuté
- Listové
- Piškotové
- Třené
- Těstoviny
- Zavářky
- Suroviny
- Bylinky
- Houby
- Koření
- Luštěniny
- Máslo
- Maso
- Drůbež
- Guláše
- Hovězí
- Mleté
- Pečení
- Uzeniny
- Vepřové
- Vnitřnosti
- Zvěřina
- Mléko
- Ořechy
- Ovoce
- Banány
- Citrusy
- Drobné ovoce
- Hroznové víno
- Hrušky
- Jablka
- Melouny
- Ryby a plody
- Rýže
- Tuky
- Vejce
- Zelenina
- Brambory
- Brokolice
- Celer
- Červená řepa
- Česnek
- Chřest
- Cibule
- Cukety
- Kedlubna
- Křen
- Kukuřice
- Květák
- Lilek
- Mrkev
- Okurka
- Olivy
- Papriky
- Pórek
- Rajčata
- Ředkvička
- Tykev, dýně
- Zelenolisté
- Hlávkový salát
- Kapusta
- Mangold
- Rukola
- Špenát
- Zelí
721 rad
- Milujivaření.cz/
- /
- Kuchařův rádce
Kuchařův rádce
Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.
Rady z:
CitrusyBanány jako čerstvé
Aby se nestalo, že banány budou brzo hnědé, zakapeme je citronovou šťávou.
Bramborová kaše s citrónem
Bramborová kaše nemusí chutnat všedně. Zkuste ji vylepšit citrónovou kůrou či kůrou z limetky. Poté důkladně zamíchejte.
Čerstvé ovoce
Aby nakrájené ovoce nezhnědlo, pokapejte jej vymačkanou šťávou z citrusu.
Citrón na zápachy
Vaše prkénko zapáchá od všech surovin, které jste na nich krájela? Může být pryč. Stačí, když ho potřete citrónem a bude hotovo.
Citronová kůra
Citronovou kůru snadněji nastrouháme, když předtím citron na chvíli vložíme do chladničky.
Citron proti zápachu květáku
Budete vařit květák k obědu? Přidejte do vařící vody kapku citronu, typický zápach bude pryč.
Domácí prostředek na nádobí
Pustili jste se do mytí nádobí a zjistili jste, že prostředek na mytí vám došel? Spolehněte se na plátek citrónu, který posypte jedlou sodou. Mastné nádobi jím jednoduše potírejte.
Houbička v lednici
Ošklivé pachy v lednici můžete odstranit pomocí houbičky namočené v citrónové šťávě.
I starší mrkev může skvěle chutnat
Starší mrkev mívá „mdlejší“ chuť, a proto ji můžete vylepšit tím, že ji budete vařit v čerstvé šťávě z pomerančů, kterou zakápnete trochou oleje.
Jablka nezhnědnou
Čerstvě nastrouhaná či jiným způsobem upravená jablka nezhnědnou, pokapeme-li je trochou citrónové šťávy.
Jak na skvrnu na keramické plotně?
Skvrny na keramické plotýnce odstraníte šťávou z citrónu.
Jak na skvrny od kečupu
Zamazali jste se kečupem? Namočte skvrnu do vody a posypte kuchyňskou solí nebo citrónem.
Jemný dressing na saláty
Dressing na salát bude mít jemnější chuť, pokud vyměníte ocet za jablečný mošt (z jedné poloviny). Vhodnou náhražkou je také trochu oslazená šťáva z citronů.
Kapka citronu - skvělý pomocník
Chcete mít lesklý a chutný bílkový sníh? Přidejte do něj pár kapek čerstvé citronové šťávy.
Křehké řízky díky citrónu
Než budete obalovat řízky, pokapejte je citronovou šťávou. Řízky budou pak mnohem křehčí a budou mít lepší chuť.
Lahodnější strouhanka
Před obalováním nejdříve promícháme strouhanku s bylinkami, sušenou citrónovou kůrou, strouhaným parmezánem, hrubou solí či barevným pepřem. Pokrmy získají lahodnější a novou chuť.
Mikrovlnka a trouby aneb jak je vyčistit
Použijte na jejich vyčištění citrón, neničte si ruce chemickými přípravky.
Oloupejte citrusy bez starostí
Vložte citróny nebo pomeranče do vlažné vody na tři minuty a uvidíte, že jejich oloupání bude mnohem snazší.
Pomeranč či citrus plný šťávy
Nejvíce šťávy z pomerančů vymačkáte, pokud mají pokojovou teplotu. Než ji začnete presovat, svírejte chvíli pomeranč v dlani, aby se šťáva úplně uvolnila.
Řízek s citrónem
Na řízek s bramborovým salátem patří citrón. Nezapomínejte na to, chuť bude opravdu excelentní.
Kuchařská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
vstoupitKuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android Mobilní verze webu