Jamie Oliver
Rodina | Svobodný/á |
Něco o mě
Jamie Oliver
Tato gastronomická a mediální hvězda se narodila 27. května 1975 v Claveringu ve Spojeném království. Už od dětství pracoval v restauraci The Cricketers, patřící jeho rodičům, což udalo směr jeho dalšímu životu a kariéře. Studoval na Westminster Catering College a poté nabyl mnoha zkušeností v několika vyhlášených restaurantech, jako je již dnes, bohužel, neexistující The Neal Street Restaurant nebo The River Café v Londýně.
Právě v této restauraci odstartoval svou raketovou kariéru a v roce 2000 uvedl na BBC svou show „The Naked Chef“, která běžela na obrazovkách 3 sezóny.
Poté následovala „Pukka Tukka“ show, a kontrakt se společností Sainsbury’s.
Jamieho myšlenka podělit se se společností o výsledky svého úspěchu se prosadila v další z jeho show „Jamie’s Kitchen“, kde se dokumentární formou popisuje jeho pomoc mladým lidem získat kulinářské dovednosti a dokonce práci v jeho nově otevřené restauraci Fifteen.
Za svůj počin „Feed Me Better“ byl v roce 2003 zvolen nejvíce inspirující politickou osobností. Tato show byla zaměřena na zlepšení a ozdravění životosprávy žáků a studentů britských škol. Show byla natolik úspěšná, že se v další sezóně přesunula do Spojených států. Právě za tuto aktivitu byl téhož roku Jamiemu Oliverovi udělen Řád britského impéria.
V roce 2009 mu byla udělena cena TED za jeho kampaň zakázat podávání nezdravých jídel v britských školách a v roce 2013 byl zařazen do Kulinářské síně slávy.
Málo známou skutečností je, že trpí dyslexií a dokonce o sobě prohlásil, že teprve ve věku 38 let dokázal přečíst svou první knihu „Catching Fire“.
Jamie je v mnoha směrech inspirující osobností a zároveň celebritou světové urovně.
Recepty
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Celkem položek: 125Salát z olihní a zeleniny
Očištěné a vykuchané olihně bez hlav rozřízneme, odkrojíme chapadla, potřeme olejem ze všech stran, osolíme, opepříme a posypeme chilli kořením. Nejdříve dáme na gril chapadla a asi po dvou...
víceSalát z pomerančů, fenyklu a okurky
Pomeranče oloupeme, rozebereme na dílky a odstraníme slupky, aby nám zbyla jen dužina. Fenykl očistíme, nakrájíme na plátky, cibuli na nudličky, okurku rozřízneme, vyškrábneme semínka a zbytek...
víceTuňákový salát s brambory, vejci a zeleninou
Brambory omyjeme, nasypeme do hrnce, zalijeme 750 ml vody a vaříme 15 minut doměkka. Zároveň uvaříme vejce ve zbylé vodě natvrdo - asi 8 minut. Vejce zchladíme a oloupeme. Kapary zalijeme...
víceSalát z rokety, čekanky a parmezánu
Listy rokety omyjeme, čekankové vnější listy vyhodíme, vnitřní také omyjeme a okapat. Roketu a čekanku natrháme na menší kousky, vložíme do mísy, promícháme, osolíme a opepříme. Smícháme olej...
víceMíchaný zeleninový salát s ančovičkami
Papriky nakrájíme na silnější nudličky, posekáme petrželovou nať, rajčata nakrájíme na kostičky, okurku podélně rozřízneme, vyškrábneme semínka a dužinu nakrájíme na menší kousky, ředkvičky,...
víceSalát z čerstvé zeleniny s chlebem a ančovičkami
Celé papriky položíme na rošt do vyhřáté trouby a necháme je 10 minut opéct. Během pečení je jednou otočíme. Opečené papriky oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na proužky. Ančovičky z...
víceRizoto s klobásou a tymiánem
Klobásu nakrájíme na kolečka, cibuli oloupeme a necháme vcelku. Kolečka klobásy vyskládáme vedle sebe na plech, přidáme celé cibule, vložíme do trouby a pečeme asi hodinu. Plech vyndáme,...
víceFotky
- Nejstarší
- Nejnovější
- Nejlépe hodnocené
Žádné zveřejněné fotografie
Kuchařky
Kuchařka Jamie Oliver
Hodnocení: Přidal:Jamie OliverJamie Oliver pochází z Anglie, kde se proslavil jako „kuchař bez čepice“ v televizních show, propagujících vaření chutných jídel za málo peněz. Je také zastáncem tzv. superfood – velmi zdravých potravin a tak tato kuchařka obsahuje jeho jídla, která si nyní můžete uvařit i sami doma.
Kuchařka obsahuje 0 receptů