Pomerančová zmrzlina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančová zmrzlina
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10731 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
130 g | Cukr krupice |
1 dl | Pomerančová šťáva |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 27,5mg |
Draslík | 50,7mg |
Vláknina | 100,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pomerančová šťáva, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančová zmrzlina postup přípravy receptu:
1 | Cukr zalijeme vodou a uvaříme sirup. Necháme vychladnout. |
2 | Do vychladlého sirupu vlijeme pomerančovou šťávu. |
3 | Sirup nalijeme do zmrzlinového strojku a mícháme, až začne zmrzlina tuhnout. Přimícháme ušlehanou smetanu a mícháme, dokud zmrzlina neztuhne úplně. |