Losos Muratův - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos Muratův
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11161 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
150 g | Houby čerstvé |
1 kg | Losos - filety |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 160,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Losos - filety, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos Muratův postup přípravy receptu:
1 | Filety z lososa omyjeme, osolíme, obalíme v mouce a upečeme na másle. |
2 | Rybu vyjmeme, v másle z pečení opečeme na kolečka nakrájená rajčata. Zakapeme citronovou šťávou. |
3 | Nakonec přidáme očištěné, na plátky pokrájené houby a podusíme. |
4 | Připravenou omáčkou přelijeme porce lososa. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Losos je vynikající rybou, která vám jistě bude chutnat. My jsme mu na chuť přišli až nyní, protože jsem se ho nikdy neodvažovala koupit, ale udělala jsem dobře, stejně jako vy, pokud si tento recept vyzkoušíte. Je rychlý a snadný. Místo čerstvých hub jsem dala žampiony. To na chuti lososa nic nezměnilo a právě naopak si myslím, že byl báječný.