Špenátová rýže
- Celkový čas:
- 50 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Cibule
- 2 ks
- Hřebíček
- 40 g
- Máslo čerstvé
- 250 g
- Rýže loupaná
- 300 g
- Špenát listový čerstvý
- 0,5 kávová lžička
- Sůl
- 4 dl
- Voda pitná
Postup
1 | Spařenou a propláchnutou rýži osmahneme na polovině dávky másla, zalijeme vodou a osolíme. Přidáme cibuli se zapíchnutým hřebíčkem a dusíme pod pokličkou doměkka. |
2 | Očištěný špenát spaříme vařící vodou, ocedíme, nakrájíme na kousky a podusíme na másle. |
3 | Dušenou rýží zlehka promícháme se špenátem. |
4 | Podáváme jako přílohu. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 333 kcal |
Bílkoviny | 7 g |
Sacharidy | 56 g |
Tuky | 9 g |
Uhlovodany | 56 g |
Cholesterol | 12,0 mg |
Draslík | 505,9 mg |
Sodík | 166,1 mg |
Vláknina | 8 g |
Vitamín A | 7 g |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 23,1 mg |
Vitamín E | 1,6 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 14,1 mg |
Komentáře a hodnocení