Piškotová bublanina s jahodami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piškotová bublanina s jahodami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 12388 |
Kategorie: | Bublaniny |
Ingredience
40 g | Cukr krupice |
200 g | Jahody zahradní |
30 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 77,2mg |
Draslík | 54,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Piškotová bublanina s jahodami postup přípravy receptu:
1 | Bílky šleháme s cukrem na pevný sníh, přimícháme do něj žloutky, přidáme mouku a hmotu lehce zamícháme. Nakonec přilijeme rozpuštěné máslo (20 g). |
2 | Těsto nalijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech. Povrch posypeme omytými, v moučkovém cukru obalenými jahodami. |
3 | Bublaninu pečeme v mírně vyhřáté troubě a hotovou pocukrujeme moučkovým cukrem. |
Výborná bublanina,která nevydržela do druhého dne jak se po ní jen zaprášilo.. Pekla jsem při 180stupních cca 40 minut. Mohu tento jen doporučit a nezbývá jen dát palec nahoru.