Brambory pečené II. - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory pečené II.
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12544 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
7% Kalorie 145 kcal
Kilojoule 607kJ
9% Sacharidy 31 g
0% Tuky 0 g
4% Sodík 83 mg
11% Bílkoviny 6 g
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Brambory pečené II. postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky vysoké zhruba 7,5 mm. Osolíme a dáme péct do trouby na smaltovaném plechu. |
2 | Pokud brambory připravujeme pro jednu osobu, upečeme je na plotýnce přiklopené kastrolem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Moc dobrá a jednoduchá příloha. Na plech jsem ještě dala papír na pečení a brambory jsem jen velmi mírně přestříkla olejem, osolila, promíchala a dala na plech. Nakrájela jsem je vlnkovaným kráječem. Každopádně palec nahoru. Kdo chce, tak si ještě přidá koření nebo bylinky podle své chuti. Mně to vyhovovalo v této, základní verzi.