Palačinky s čokoládou a šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Palačinky s čokoládou a šlehačkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 1345 |
Kategorie: | Palačinky |
Ingredience
100 g | Čokoláda hořká |
100 g | Cukr moučkový |
400 g | Džem jahodový |
300 g | Máslo čerstvé |
1500 ml | Mléko polotučné |
750 g | Mouka polohrubá |
400 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
10 g | Sůl |
240 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 197,3mg |
Draslík | 167,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem jahodový, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Palačinky s čokoládou a šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Vejce dobře rozmícháme, mírně osolíme, zředíme mlékem a za stálého prošlehávání přisypeme prosátou polohrubou mouku. |
2 | Ze vzniklého hladkého těstíčka po obou stranách upečeme v máslem vytřené pánvi tenké palačinky. |
3 | Upečené palačinky tence potřeme džemem, v polovině je přeložíme a překrojíme je. |
4 | Při podávání palačinky posypeme moučkovým cukrem, nastrouhanou čokoládou a ozdobíme je ušlehanou smetanou. |
Fajn palačinky, přidávala jsem jen nepatrně mléka. Raději než na másle, které se rádo přepaluje, dělávám palačinky na oleji. Džem jsem měla domácí s většími kousky jahod, není co dodat a palec nahoru