Květák na paprice

Celkový čas:
50 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Cibule
1 l
Hovězí vývar základní
1 ks
Květák
50 g
Máslo čerstvé
250 ml
Mléko polotučné
2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká
220 ml
Smetana 12% (konzumní)
1 špetka
Sůl

Postup

1

Necháme zesklovatět oloupanou a nakrájenou cibulku na másle, přidáme papriku a orestujeme.

2

Zalijeme vývarem a vložíme syrový květák rozebraný na větší kousky.

3

Osolíme a dusíme doměkka.

4

Moukou rozmíchanou v mléce zahustíme omáčku, přidáme smetanu a dochutíme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 204 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 15 g
Tuky 13 g
Uhlovodany 11 g
Cholesterol 28,8 mg
Draslík 637,2 mg
Sodík 529,5 mg
Vláknina 8 g
Vitamín A 176,1 mg
Vitamín B6 0,4 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 82,5 mg
Vitamín E 0,2 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 47,3 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz