Květák na paprice
- Celkový čas:
- 50 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Cibule
- 1 l
- Hovězí vývar základní
- 1 ks
- Květák
- 50 g
- Máslo čerstvé
- 250 ml
- Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce
- Paprika mletá sladká
- 220 ml
- Smetana 12% (konzumní)
- 1 špetka
- Sůl
Postup
1 | Necháme zesklovatět oloupanou a nakrájenou cibulku na másle, přidáme papriku a orestujeme. |
2 | Zalijeme vývarem a vložíme syrový květák rozebraný na větší kousky. |
3 | Osolíme a dusíme doměkka. |
4 | Moukou rozmíchanou v mléce zahustíme omáčku, přidáme smetanu a dochutíme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 204 kcal |
Bílkoviny | 10 g |
Sacharidy | 15 g |
Tuky | 13 g |
Uhlovodany | 11 g |
Cholesterol | 28,8 mg |
Draslík | 637,2 mg |
Sodík | 529,5 mg |
Vláknina | 8 g |
Vitamín A | 176,1 mg |
Vitamín B6 | 0,4 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 82,5 mg |
Vitamín E | 0,2 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 47,3 mg |
Komentáře a hodnocení