Hřebenatky s česnekem a koriandrem

Celkový čas:
40 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
4 stroužek
Česnek
2 polévková lžíce
Chilli omáčka
2 ks
Cuketa
20 ks
Hřebenatka
1 hrst
Koriandr čerstvý
1 ks
Limetka
6 polévková lžíce
Máslo čerstvé
1 polévková lžíce
Olej rostlinný

Postup

1

Jsou-li mušle v lasturách, otevřeme je. Jí se jenom bílý sval a oranžový korál, propláchneme pod vodou.

2

Cukety rozkrojíme na polovinu, pak na čtyři kusy. Máslo a olej rozpustíme ve větší pánvi. Přidáme cukety a smažíme je, až budou měkké. Vyjmeme z pánve, přidáme nakrájený česnek a smažíme, až bude zlatavý. Přidáme ostrou čili omáčku a promícháme.

3

Do omáčky přidáme mušle a 1-2 minuty vaříme. Vmícháme limetkovou šťávu, nasekaný koriandr a kousky cukety.

4

Ihned podáváme na nahřátých talířích.

Nutriční hodnoty

Kalorie 427 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 9 g
Tuky 28 g
Uhlovodany 9 g
Cholesterol 102,0 mg
Draslík 738,7 mg
Sodík 325,6 mg
Vláknina 2 g
Vitamín A 248,4 mg
Vitamín B6 0,4 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 16,4 mg
Vitamín E 0,3 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 33,9 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz