Hřebenatky s česnekem a koriandrem
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 4 stroužek
- Česnek
- 2 polévková lžíce
- Chilli omáčka
- 2 ks
- Cuketa
- 20 ks
- Hřebenatka
- 1 hrst
- Koriandr čerstvý
- 1 ks
- Limetka
- 6 polévková lžíce
- Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce
- Olej rostlinný
Postup
1 | Jsou-li mušle v lasturách, otevřeme je. Jí se jenom bílý sval a oranžový korál, propláchneme pod vodou. |
2 | Cukety rozkrojíme na polovinu, pak na čtyři kusy. Máslo a olej rozpustíme ve větší pánvi. Přidáme cukety a smažíme je, až budou měkké. Vyjmeme z pánve, přidáme nakrájený česnek a smažíme, až bude zlatavý. Přidáme ostrou čili omáčku a promícháme. |
3 | Do omáčky přidáme mušle a 1-2 minuty vaříme. Vmícháme limetkovou šťávu, nasekaný koriandr a kousky cukety. |
4 | Ihned podáváme na nahřátých talířích. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 427 kcal |
Bílkoviny | 34 g |
Sacharidy | 9 g |
Tuky | 28 g |
Uhlovodany | 9 g |
Cholesterol | 102,0 mg |
Draslík | 738,7 mg |
Sodík | 325,6 mg |
Vláknina | 2 g |
Vitamín A | 248,4 mg |
Vitamín B6 | 0,4 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 16,4 mg |
Vitamín E | 0,3 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 33,9 mg |
Komentáře a hodnocení