Zapečené brambory s rajčaty a balkánským sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené brambory s rajčaty a balkánským sýrem
Zapečené brambory s rajčaty a balkánským sýrem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 15315 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
100 g | Olivy černé |
2 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr balkánský |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 59,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Rajčata, Sůl, Sýr balkánský, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olivy černé, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené brambory s rajčaty a balkánským sýrem postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme semínek. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, olivy nahrubo nasekáme. |
2 | Zakysanou smetanu promícháme s omytými, nasekanými bylinkami, osolíme a opepříme. Nakonec do krému vmícháme oloupaný, jemně nasekaný česnek. |
3 | Brambory oloupeme a nastrouháme na plátky. Bylinkový krém naplníme do zapékací mísy, poklademe plátky brambor, cibulí a rajčaty, osolíme a opepříme. Povrch posypeme olivami a rozdrobeným balkánským sýrem. |
4 | Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut. |
Přidala jsem zelené olivy, černé jsem neměla. Miluju olivy, celé to chutnalo po olivách. Zakysaná smetana je v tomto receptu dobrá volba. Rajčátka tomu přidala šťávu. Pro mne dobré. Uvidíme,co na olivy řekne zbytek rodinky.