Marinované krůtí špízy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované krůtí špízy
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16224 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice |
1 ks | Jablka |
500 g | Krůtí prsa |
1 polévková lžíce | Majoránka |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
8 ks | Rajčata Cherry |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Švestky sušené |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 81,3mg |
Draslík | 938,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jablka, Krůtí prsa, Majoránka, Olej rostlinný, Sůl, Švestky sušené, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované krůtí špízy postup přípravy receptu:
1 | Omytá krůtí prsa nakrájíme na 4 řízky, podélně je rozpůlíme. Majoránku nadrobno nasekáme, smícháme s oloupaným, nasekaným česnekem, vínem hořčicí, solí a pepřem. Do marinády vložíme maso a marinujeme 3 hodiny. |
2 | Oloupanou cibuli rozkrájíme na čtvrtky, oloupané jablko zbavené jádřince pokrájíme na dílky. |
3 | Maso vyjmeme z marinády, osušíme, pruhy masa střídavě s omytými rajčaty, vypeckovanými švestkami, cibulí a jablky napichujeme na špízy, které potřeme olejem. |
4 | Špízy grilujeme za častého obracení asi 15 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Nemáme příliš rádi grilovaná rajčata, takže jsem místo nich použila nakrájenou slaninu. Koření jsem dala podle chuti. Hořčici jsem použila dijonskou. Kombinace takto ochuceného masa s ovocem a slaninou je výborná. Doporučuju.