Marinované krůtí špízy

Celkový čas:
35 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
15 minut

Ingredience

Počet porcí
1 stroužek
Česnek
2 ks
Cibule
2 polévková lžíce
Hořčice
1 ks
Jablka
500 g
Krůtí prsa
1 polévková lžíce
Majoránka
5 polévková lžíce
Olej rostlinný
1 špetka
Pepř černý mletý
8 ks
Rajčata Cherry
1 kávová lžička
Sůl
150 g
Švestky sušené
200 ml
Víno bílé

Postup

1

Omytá krůtí prsa nakrájíme na 4 řízky, podélně je rozpůlíme. Majoránku nadrobno nasekáme, smícháme s oloupaným, nasekaným česnekem, vínem hořčicí, solí a pepřem. Do marinády vložíme maso a marinujeme 3 hodiny.

2

Oloupanou cibuli rozkrájíme na čtvrtky, oloupané jablko zbavené jádřince pokrájíme na dílky.

3

Maso vyjmeme z marinády, osušíme, pruhy masa střídavě s omytými rajčaty, vypeckovanými švestkami, cibulí a jablky napichujeme na špízy, které potřeme olejem.

4

Špízy grilujeme za častého obracení asi 15 minut.

Nutriční hodnoty

Kalorie 405 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 41 g
Tuky 11 g
Uhlovodany 39 g
Cholesterol 81,3 mg
Draslík 938,9 mg
Sodík 280,4 mg
Vláknina 11 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,9 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 20,9 mg
Vitamín E 0,3 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 2,9 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz
bruschetta
Marinované krůtí špízy
Nemáme příliš rádi grilovaná rajčata, takže jsem místo nich použila nakrájenou slaninu. Koření jsem dala podle chuti. Hořčici jsem použila dijonskou. Kombinace takto ochuceného masa s ovocem a slaninou je výborná. Doporučuju.