Marinované krůtí špízy
- Celkový čas:
- 35 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 15 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 stroužek
- Česnek
- 2 ks
- Cibule
- 2 polévková lžíce
- Hořčice
- 1 ks
- Jablka
- 500 g
- Krůtí prsa
- 1 polévková lžíce
- Majoránka
- 5 polévková lžíce
- Olej rostlinný
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 8 ks
- Rajčata Cherry
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 150 g
- Švestky sušené
- 200 ml
- Víno bílé
Postup
1 | Omytá krůtí prsa nakrájíme na 4 řízky, podélně je rozpůlíme. Majoránku nadrobno nasekáme, smícháme s oloupaným, nasekaným česnekem, vínem hořčicí, solí a pepřem. Do marinády vložíme maso a marinujeme 3 hodiny. |
2 | Oloupanou cibuli rozkrájíme na čtvrtky, oloupané jablko zbavené jádřince pokrájíme na dílky. |
3 | Maso vyjmeme z marinády, osušíme, pruhy masa střídavě s omytými rajčaty, vypeckovanými švestkami, cibulí a jablky napichujeme na špízy, které potřeme olejem. |
4 | Špízy grilujeme za častého obracení asi 15 minut. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 405 kcal |
Bílkoviny | 30 g |
Sacharidy | 41 g |
Tuky | 11 g |
Uhlovodany | 39 g |
Cholesterol | 81,3 mg |
Draslík | 938,9 mg |
Sodík | 280,4 mg |
Vláknina | 11 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,9 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 20,9 mg |
Vitamín E | 0,3 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 2,9 mg |
Marinované krůtí špízy
Nemáme příliš rádi grilovaná rajčata, takže jsem místo nich použila nakrájenou slaninu. Koření jsem dala podle chuti. Hořčici jsem použila dijonskou. Kombinace takto ochuceného masa s ovocem a slaninou je výborná. Doporučuju.
Nemáme příliš rádi grilovaná rajčata, takže jsem místo nich použila nakrájenou slaninu. Koření jsem dala podle chuti. Hořčici jsem použila dijonskou. Kombinace takto ochuceného masa s ovocem a slaninou je výborná. Doporučuju.
Komentáře a hodnocení