Candát na rajčatech a žampionech
- Celkový čas:
- 55 minut
- Doba přípravy:
- 30 minut
- Doba vaření:
- 25 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1000 g
- Candát obecný
- 1 kávová lžička
- Kmín celý
- 120 g
- Máslo čerstvé
- 2 kávová lžička
- Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce
- Petržel - nať
- 250 g
- Rajčata
- 2 kávová lžička
- Sůl
- 250 g
- Žampiony čerstvé
Postup
1 | Candáta vykucháme, omyjeme a osušíme. Maso osolíme, okmínujeme a dusíme na polovině másla. |
2 | Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Přidáme očištěné žampiony pokrájené na tenké plátky, osolíme, posypeme mletou paprikou a podusíme na zbylém másle doměkka. |
3 | Hotovou rybu upravíme na mísu a obložíme rajčaty se žampiony. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 359 kcal |
Bílkoviny | 26 g |
Sacharidy | 6 g |
Tuky | 27 g |
Uhlovodany | 6 g |
Cholesterol | 36,0 mg |
Draslík | 398,1 mg |
Sodík | 397,3 mg |
Vláknina | 4 g |
Vitamín A | 806,5 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 11,6 mg |
Vitamín E | 0,6 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 36,1 mg |
Komentáře a hodnocení