Candát na rajčatech a žampionech

Celkový čas:
55 minut
Doba přípravy:
30 minut
Doba vaření:
25 minut

Ingredience

Počet porcí
1000 g
Candát obecný
1 kávová lžička
Kmín celý
120 g
Máslo čerstvé
2 kávová lžička
Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce
Petržel - nať
250 g
Rajčata
2 kávová lžička
Sůl
250 g
Žampiony čerstvé

Postup

1

Candáta vykucháme, omyjeme a osušíme. Maso osolíme, okmínujeme a dusíme na polovině másla.

2

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Přidáme očištěné žampiony pokrájené na tenké plátky, osolíme, posypeme mletou paprikou a podusíme na zbylém másle doměkka.

3

Hotovou rybu upravíme na mísu a obložíme rajčaty se žampiony. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Nutriční hodnoty

Kalorie 359 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 6 g
Tuky 27 g
Uhlovodany 6 g
Cholesterol 36,0 mg
Draslík 398,1 mg
Sodík 397,3 mg
Vláknina 4 g
Vitamín A 806,5 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 11,6 mg
Vitamín E 0,6 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 36,1 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz