Rýžový vanilkový pudink
- Celkový čas:
- 20 minut
- Doba přípravy:
- 5 minut
- Doba vaření:
- 15 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 3 polévková lžíce
- Cukr krupice
- 0,5 ks
- Cukr vanilka
- 1 polévková lžíce
- Máslo čerstvé
- 750 ml
- Mléko polotučné
- 0,5 ks
- Pudinkový prášek - vanilkový
- 125 g
- Rýže loupaná
- 1 špetka
- Sůl
Postup
1 | Z 1/2l mléka, rýže, másla a soli uvaříme kaši. |
2 | Ze zbylého mléka, cukru, vanilkového cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. |
3 | Ještě za tepla obojí promícháme, nalijeme do misek a necháme vychladnout. |
4 | Před podáváním můžeme pudink ozdobit čerstvým nebo kompotovaným ovocem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 323 kcal |
Bílkoviny | 8 g |
Sacharidy | 54 g |
Tuky | 8 g |
Uhlovodany | 45 g |
Cholesterol | 24,8 mg |
Draslík | 25,6 mg |
Sodík | 107,6 mg |
Vláknina | 2 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,0 mg |
Vitamín E | 0,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 7,2 mg |
Komentáře a hodnocení