Sněžné kopce se zmrzlinovým středem

Celkový čas:
60 minut
Doba přípravy:
30 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
225 g
Cukr krupice
200 g
Džem višňový
0,5 ks
Kypřicí prášek do pečiva
100 g
Mandle
100 g
Máslo čerstvé
85 g
Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce
Olej slunečnicový
2 polévková lžíce
Sherry brandy
3 ks
Vaječný bílek slepičí
2 ks
Vejce slepičí
500 ml
Zmrzlina vanilková

Postup

1

Čtyři kusy formiček ve tvaru báboviček nebo misek vymažeme olejem a vyložíme potravinářskou folií, rozdělíme do nich zmrzlinu a uprostřed uděláme důlek. Směsí z džemu a dvou lžiček griotky naplníme důlky. Zakryjeme a dáme na noc do mrazáku.

2

Dáme stranou dvě lžíce oloupaných mandlí a zbytek umeleme. Smícháme s moukou, kypřícím práškem, máslem, vejci, a 100 g cukru. Vyšleháme hladké těsto které nalijeme do čtvercové formy o hraně 20 cm, vymazané máslem. Pečeme dozlatova. Necháme vychladnout a zabalené můžeme nechat den odpočívat. Z těsta vykrajujeme kolečka nebo jiné tvary asi o 1-2 cm větší než formičky se zmrzlinou.

3

Pokropíme je zbytkem griotky a rozložíme na plech s pečícím papírem. Ušlehaný sníh spojíme se zbytkem cukru v pevnou pěnu.

4

Těsně před podáváním dezertu předehřejeme troubu na 220°C. Vyklopíme zmrzlinu na piškoty a odstraníme fólii.

5

Zmrzlinové kopce pokryjeme celé sněhem, posypeme plátky mandlí a dáme zapéct do rozpálené trouby na 3 minuty, špičky sněhu musí zhnědnout. Okamžitě servírujeme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 1 086 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 142 g
Tuky 52 g
Uhlovodany 93 g
Cholesterol 207,7 mg
Draslík 665,4 mg
Sodík 192,6 mg
Vláknina 9 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,8 mg
Vitamín E 7,9 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 29,8 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz