Pečený halibut s citronem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený halibut s citronem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18395 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Citrony |
1000 g | Halibut atlantický |
10 g | Kopr čerstvý |
80 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 84,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,1mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Halibut atlantický, Kopr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený halibut s citronem postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce ryby osušíme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. |
2 | Rozehřejeme máslo a maso v něm po obou stranách opékáme asi 5 minut. |
3 | Omyté citrony nakrájíme na kolečka, kopr omyjeme a osušíme. |
4 | Pečeného halibuta upravíme na nahřátou plochou mísu a každý kousek zalijeme 2 lžičkami másla z pánve. Ozdobíme dílky citronu a snítkou kopru (nebo petrželky). |
5 | Ihned podáváme. |