Krém ze srnčího masa
- Celkový čas:
- 90 minut
- Doba přípravy:
- 30 minut
- Doba vaření:
- 60 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 50 g
- Cibule
- 40 g
- Máslo čerstvé
- 200 ml
- Mléko polotučné
- 40 g
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 špetka
- Muškátový květ
- 1 polévková lžíce
- Pažitka
- 4 ks
- Pepř černý celý
- 200 g
- Srnčí plec
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 1 ks
- Vejce slepičí
- 150 g
- Zelenina kořenová
Postup
1 | Očištěnou a omytou srnčí plec vložíme do hrnce s osolenou vodou, cibulí, očištěnou kořenovou zeleninou a celým pepřem. Zvolna vaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme a vykostíme. |
2 | Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme a nalijeme do máslem vymaštěné nádoby. V páře uvaříme vaječnou sedlinu. |
3 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, okořeníme špetkou muškátu, zalijeme mlékem a vývarem, rozšleháme a povaříme asi 30 minut. |
4 | Potom polévku přecedíme a vkládáme do ní na kostičky nakrájenou vaječnou sedlinu, kořenovou zeleninu a maso. (Můžeme přidat i vařenou rýži a hrášek). Nakonec podle chuti osolíme a přidáme nakrájenou pažitku. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 368 kcal |
Bílkoviny | 28 g |
Sacharidy | 39 g |
Tuky | 14 g |
Uhlovodany | 29 g |
Cholesterol | 134,8 mg |
Draslík | 707,1 mg |
Sodík | 258,3 mg |
Vláknina | 24 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,4 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 11,1 mg |
Vitamín E | 0,8 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 25,9 mg |
Komentáře a hodnocení