Krém ze srnčího masa

Celkový čas:
90 minut
Doba přípravy:
30 minut
Doba vaření:
60 minut

Ingredience

Počet porcí
50 g
Cibule
40 g
Máslo čerstvé
200 ml
Mléko polotučné
40 g
Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka
Muškátový květ
1 polévková lžíce
Pažitka
4 ks
Pepř černý celý
200 g
Srnčí plec
1 kávová lžička
Sůl
1 ks
Vejce slepičí
150 g
Zelenina kořenová

Postup

1

Očištěnou a omytou srnčí plec vložíme do hrnce s osolenou vodou, cibulí, očištěnou kořenovou zeleninou a celým pepřem. Zvolna vaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme a vykostíme.

2

Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme a nalijeme do máslem vymaštěné nádoby. V páře uvaříme vaječnou sedlinu.

3

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, okořeníme špetkou muškátu, zalijeme mlékem a vývarem, rozšleháme a povaříme asi 30 minut.

4

Potom polévku přecedíme a vkládáme do ní na kostičky nakrájenou vaječnou sedlinu, kořenovou zeleninu a maso. (Můžeme přidat i vařenou rýži a hrášek). Nakonec podle chuti osolíme a přidáme nakrájenou pažitku.

Nutriční hodnoty

Kalorie 368 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 39 g
Tuky 14 g
Uhlovodany 29 g
Cholesterol 134,8 mg
Draslík 707,1 mg
Sodík 258,3 mg
Vláknina 24 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,4 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 11,1 mg
Vitamín E 0,8 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 25,9 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz