Mandlovo-pomerančový koláč
- Celkový čas:
- 90 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 70 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 150 g
- Cukr krupice
- 2 polévková lžíce
- Cukr moučkový
- 200 g
- Karotka
- 1 polévková lžíce
- Likér mandlový - Amaretto
- 1 hrst
- Maliny
- 150 g
- Mandle
- 1 ks
- Pomeranče
- 0,5 kávová lžička
- Tresť vanilková
- 4 ks
- Vejce slepičí
Postup
1 | Oloupané a nakrájené karotky povaříme v troše vody, scedíme, necháme vychladnout, potom je společně s mandlovým likérem rozmixujeme na pyré. |
2 | Žloutky ušleháme v míse s vanilkovou trestí a nastrouhanou kůrou z pomeranče, postupně přidáváme cukr a šleháme do zhoustnutí. Vmícháme karotkové pyré a mleté mandle, nakonec do směsi zlehka vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků. |
3 | Těsto nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem, pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů přibližně hodinu. |
4 | Upečený koláč necháme ve formě 10 minut chladnout, potom jej z formy vyjmeme a necháme zcela vychladnout. |
5 | Ozdobíme omytými malinami a posypeme moučkovým cukrem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 258 kcal |
Bílkoviny | 8 g |
Sacharidy | 32 g |
Tuky | 12 g |
Uhlovodany | 32 g |
Cholesterol | 122,7 mg |
Draslík | 296,9 mg |
Sodík | 58,3 mg |
Vláknina | 7 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 14,8 mg |
Vitamín E | 5,4 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,3 mg |
Komentáře a hodnocení