Dušené pikantní hovězí s divokými houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené pikantní hovězí s divokými houbami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | birka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (15%) |
ID receptu: | 19829 |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule sterilovaná |
150 g | Houby čerstvé |
400 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
400 ml | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
50 g | Pancetta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
150 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 7g |
Draslík | 361,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule sterilovaná, Hovězí vývar základní, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Hovězí roštěnka vys. peč., Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pancetta, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené pikantní hovězí s divokými houbami postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky 2x2 cm dáme do mísy a poprášíme moukou. |
2 | V hrnci opečeme na oleji maso 2-3 minuty dohněda, poté vyndáme a nasypeme malé cibulky a pancettu, dusíme 5 minut, občas promícháme. |
3 | Do hrnce přidáme houby a česnek nasekané nahrubo a mrkev nakrájenou na malé kostičky. Dusíme 5 minut, přilijeme víno a necháme provařit. |
4 | Maso vrátíme do hrnce, přidáme protlak, promícháme a přilijeme vývar. |
5 | Přidáme bobkový list a rozmarýn, přiklopíme a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 20 minut. Poté sundáme pokličku a necháme v troubě ještě 5 minut. |
6 | Osolíme, opepříme a podáváme. |