Pizza margherita - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza margherita
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20280 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
10 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
12 g | Cukr krupice |
15 g | Droždí |
24 g | Mouka kukuřičná |
450 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Mozzarella |
60 ml | Olej olivový |
12 g | Passata (drcená rajčata) |
120 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
215 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 29,6mg |
Draslík | 220,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 12,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cukr krupice, Droždí, Mozzarella, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Passata (drcená rajčata) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza margherita postup přípravy receptu:
1 | Z cukru, droždí a 90 ml vody necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, olejem, zbytkem vody a kváskem. Vypracujeme v hladké nelepivé těsto. |
2 | Mísu vymažeme olivovým olejem a vyválíme v ní těsto. Poté necháme přikryté 1,5 hodiny kynout. |
3 | Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly a každý z nich vyválíme na kolo o průměru 30 cm. Přendáme na pomazaný a kukuřičnou moukou posypaný plech. Těsto potřeme rajčatovou omáčkou připravenou z rozmixovaných rajčat, bazalky, česneku, passaty a dvou lžiček olivového oleje. Dle chuti osolíme a opepříme, posypeme nakrájenou mozzarellou a nasekanou bazalkou. Vše pokapeme olejem. |
4 | Necháme péct cca 15 minut. |