Panna cotta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Panna cotta
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20850 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
60 g | Borůvky |
48 g | Cukr krupice |
60 g | Jahody lesní |
60 g | Maliny |
500 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
6 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 137,5mg |
Draslík | 34,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 13,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krupice, Maliny, Tresť vanilková, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jahody lesní, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Panna cotta postup přípravy receptu:
1 | Smetanu společně s cukrem uvedeme k varu a povaříme 3 minuty. |
2 | Přidáme vanilkový extrakt. |
3 | Želatinu vsypeme na horkou smetanu, necháme minutu bobtnat a poté mícháme až do rozpuštění. |
4 | Připravenou směs nalijeme do 4 formiček o objemu 125ml, zakryjeme alobalem a necháme v chladničce vychladnou a ztuhnout. |
5 | Ztuhlou panna cottu vyklopíme z formičky pomocí utěrky namočené v horké vodě. Utěrku na chvíli obtočíme kolem formy. |
6 | Servírujeme s čerstvými jahodami, malinami a borůvkami. |