Citronové závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citronové závitky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | evca |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 20854 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
5 dkg | Citronová kůra |
5 dkg | Cukr krupice |
1 dkg | Cukr vanilka |
2 dkg | Droždí |
10 dkg | Hrozinky |
14 dkg | Máslo čerstvé |
25 dkg | Mouka polohrubá |
25 dkg | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,3 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 144,1mg |
Draslík | 240,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 59,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Droždí, Hrozinky, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Citronové závitky postup přípravy receptu:
1 | V míse utřeme máslo s cukrem, žloutky, citronovou kůrou, vanilkou a solí. Přilijeme vykynutý kvásek, vlažnou smetanu a prosátou mouku. Vypracujeme těsto, které po vykynutý uválíme na obdélník. Potřeme rozmíchaným máslem (10 dkg), posypeme rozinkami a poklademe proslazenou usušenou kůrou. Můžeme přidat i nasekané mandle. Těsto zatočíme do závinu a krájíme asi 4 cm silné kousky, které klademe řeznou stranou na plech. Po stranách každý závitek pomažeme máslem a necháme vykynout. Upečeme v rozpálené troubě a ještě horké sypeme vanilkovým cukrem. |