Katalánský karamelový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Katalánský karamelový krém
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 2115 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
1 ks | Citrony |
60 g | Cukr krupice |
60 g | Cukr třtinový |
1 l | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Solamyl |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 386,9mg |
Draslík | 70,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Cukr třtinový, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Solamyl, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Katalánský karamelový krém postup přípravy receptu:
1 | Nejprve utřeme cukr, maizenu a žloutky do pěny. |
2 | Poté nastrouháme citrónovou kůru a společně s mlékem a vanilkovým luskem přivedeme v kastrůlku k varu. Přes sítko pomalu a za stálého míchání vmícháme do cukrové pěny a 10minut povaříme. |
3 | Směs rozlijeme do šesti misek a necháme vychladnout. |
4 | Hotový krém posypeme hnědým cukrem a pod grilem necháme zkaramelizovat. |