Jambalaya s kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jambalaya s kuřecím masem
Jambalaya s kuřecím masem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 21468 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
225 g | Klobása vepřová |
1 kg | Krevety tygří - loupané |
600 g | Kuřecí stehna |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
350 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Tymián čerstvý |
600 ml | Vývar zeleninový |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 100g |
---|---|
Cholesterol | 431,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 98,2mg |
Vitamín E | 5,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Chilli koření mleté, Chilli paprička, Cibule, Cukr krupice, Klobása vepřová, Kuřecí stehna, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rýže loupaná, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jambalaya s kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Ve větší pánvi na oleji opékáme vykostěná, kůže zbavená a na kousky nakrájená kuřecí stehna asi 10 minut. Maso vyjmeme na talíř a necháme okapat. |
2 | Do pánve přilijeme zbylý olej, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a restujeme asi 5 minut. Klobásu vyjmeme na talíř k masu. |
3 | Do výpeku vsypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, očištěné, na kostičky nakrájené papriky, na plátky nakrájený řapíkatý celer a nasekanou chilli papričku. Vše restujeme asi 5 minut do poloměkka. |
4 | Přidáme propláchnutou rýži, chilli koření a restujeme ještě 2 minuty. Přilijeme worcester, přidáme rajčatový protlak a ještě 1 minutu pečeme. |
5 | Potom do pánve vložíme kuře a klobásu, tymián, bobkový list, mletou papriku, osolíme, opepříme a mírně osladíme. Přidáme rajčata i se šťávou a přilijeme vývar. Za stálého míchání přivedeme k varu, snížíme příkon tepla a pod pokličkou zvolna dusíme asi 15 minut. |
6 | Nakonec přidáme očištěné a omyté krevety a dusíme pod pokličkou ještě 5 minut. |
7 | Pokrm rozdělíme do misek a můžeme podávat s pálivou paprikovou omáčkou. |