Slaná silvestrovská podkova - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaná silvestrovská podkova
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 2161 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
500 g | Listové těsto |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
2 ks | Rohlíky bílé |
250 g | Šunka dušená |
300 g | Sýr Eidam cihla 30% |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 411,3mg |
---|---|
Cholesterol | 250,3mg |
Draslík | 67,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Petržel - nať, Rohlíky bílé, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slaná silvestrovská podkova postup přípravy receptu:
1 | Z listového těsta vyválíme placku, pokrájíme šunku, sýr, vařená vajíčka a rohlíky na malé kostičky, promícháme s dvěma syrovými vejci, posypeme petrželkou a poklademe na těsto. |
2 | Zavineme jako závin a stočíme do tvaru podkovy. Pečeme v silně vyhřáté troubě dozlatova. |
3 | Hotové krájíme na řezy. |
Poznámka
Šunku můžeme nahradit salámem nebo uzeným masem. Sýr volíme dle chuti.