Nudle na smetaně s uzeným a šafránem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nudle na smetaně s uzeným a šafránem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | bartos |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (8%) |
ID receptu: | 21964 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
100 g | Kuřecí maso uzené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Šafrán |
250 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
350 g | Těstoviny Fettuccine |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 39,8mg |
Draslík | 18,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso uzené, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šafrán, Smetana 16% (pochoutková), Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nudle na smetaně s uzeným a šafránem postup přípravy receptu:
1 | Necháme vylouhovat šafrán ve dvou lžících vody asi 10 minut. Do malého hrnce nalijeme smetanu, přidáme uzené maso nakrájené na kostičky a nastrouhaný parmezán, pozvolna zahřejeme. Směs se nesmí vařit. |
2 | Přidáme šafrán, dle chuti okořeníme a řádně promícháme. |
3 | Mezitím vaříme v osolené vodě těstoviny al dente. Polovinu scezených těstovin dáme do servírovací mísy a přidáme polovinu vzniklé omáčky. |
4 | Nyní vmícháme i zbytek těstovin, dolijeme zbytek omáčky, posypeme petrželkou a podáváme s nastrouhaným parmezánem. |
Poznámka
Šafrán dodává smetanové omáčce v tomto pokrmu nezaměnitelnou chuť.