Rajčata plněná těstovinami a rukolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata plněná těstovinami a rukolou
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | bartos |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (8%) |
ID receptu: | 22202 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 ks | Ančovička - filety |
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 stroužek | Česnek |
6 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
4 ks | Rajčata |
45 g | Rukola |
1 špetka | Sůl |
125 g | Těstoviny konzumní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 27,0mg |
Draslík | 418,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Balsamico ocet, Česnek, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Rukola, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata plněná těstovinami a rukolou postup přípravy receptu:
1 | Rozpůlíme rajčata, vyjmeme z nich dužinu. V osolené vodě uvaříme těstoviny. |
2 | Smícháme nakrájenou rukolu se 2 lžícemi olivového oleje. Zbytek oleje rozpálíme na pánvi a orestujeme nasekaný česnek, filety ančoviček a červenou papriku. Přidáme rukolu a trochu oleje. Vzniklou směsí přelijeme těstoviny a vmícháme do nich balzamikový ocet. |
3 | Těstovinovou směsí naplníme rajčata a servírujeme po vychlazení na pokojovou teplotu. |