Zapékaná vejce se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná vejce se sýrem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22205 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
0,4 l | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 špetka | Sůl |
30 g | Sýr Eidam cihla 30% |
4 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 452,4mg |
---|---|
Cholesterol | 266,1mg |
Draslík | 77,8mg |
Vláknina | 472,5mg |
Vitamín A | 282,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaná vejce se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, pokrájíme podélně tak, aby žloutek nevypadl. Poklademe do zapékací misky, vymazané máslem, osolíme. |
2 | V kastrolu rozpustíme máslo, vsypeme mouku a necháme ji zpěnit. Potom po částech přidáváme mléko a vaříme, až vznikne hustý krém, kterým poté zalijeme vejce, posypeme strouhaným sýrem a zapékáme. |