Pepřový steak se smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pepřový steak se smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22656 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Hovězí kýta |
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Pažitka |
10 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 225,8mg |
Draslík | 991,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 435,3mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí kýta, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pepřový steak se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme pánev, vložíme máslo a poté 2 steaky z hovězí kýty. Posypeme drceným pepřem a smažíme, dokud maso nezhnědne. Obrátíme a stejně osmažíme na druhé straně. Těsně před dosmažením přidáme petržel, pažitku a zalijeme smetanou. Kýtu v omáčce několikrát otočíme a poté odstavíme. |
Poznámka
Ihned podáváme s opečenými brambory nebo dušenou fazolkou.