Jablečný koláč Milopita - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečný koláč Milopita
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23171 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
300 g | Cukr krupice |
1 kg | Jablka |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
500 g | Máslo čerstvé |
1 kg | Mouka polohrubá |
5 g | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 168,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečný koláč Milopita postup přípravy receptu:
1 | Do mísy dáme mouku, máslo, cukr, prášek do pečiva a uhněteme hladké těsto. Z něj vyválíme dva pláty o rozměrech plechu na pečení. Pokud je v průběhu hnětení tuhé, můžeme přidat trochu vlažné vody. |
2 | Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na plátky. Máslem vymažeme plech, jako spodní vrstvu poklademe plátky jablek, přikryjeme prvním plátem těsta a pomažeme rozpuštěným máslem. Na to další vrstvu jablek a druhý plát těsta, na kterém velmi ostrým nožem nařízneme jednotlivé čtverce porcí. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Ještě horké polijeme rozpuštěným máslem s cukrem a skořící, které se vpije do jednotlivých naříznutých porcí. |
Vyzkoušela jsem a byla jsem spokojená ! Doporučuji !