Jarní salát s cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní salát s cibulkou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23575 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
700 g | Brambory vařené ve slupce |
5 ks | Cibulka jarní |
250 g | Majonéza |
15 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 914,4mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,9mg |
Vitamín E | 8,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cibulka jarní, Majonéza, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jarní salát s cibulkou postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme majonézu s mletou paprikou. Dle chuti opepříme a osolíme. |
2 | Ochucenou majonézou přelijeme oloupané, na větší kousky nakrájené brambory, přidáme na kolečka nakrájené cibulky, prolisujeme vařené vejce a vše zlehka promícháme. |
3 | Salát upravíme na mísu, ozdobíme petrželkou a špetkou mleté papriky. |
Poznámka
Vejce natvrdo uvaříme předem.