Vinná omáčka s rajčatovým protlakem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vinná omáčka s rajčatovým protlakem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23721 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
60 g | Anglická slanina |
20 ml | Balsamico ocet |
1 g | Česnek |
2 ks | Cibule |
20 ml | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Protlak rajčatový |
1 g | Sůl |
20 g | Sýr Parmezán |
1 špetka | Tymián sušený |
40 ml | Víno madeira |
300 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 229,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Balsamico ocet, Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Sýr Parmezán, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vinná omáčka s rajčatovým protlakem postup přípravy receptu:
1 | Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibulku, utřený česnek a na kousky nakrájenou slaninu. Vše zalijeme madeirou, octem balsamicem a zeleninovým vývarem. Celou směs přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme 20 minut. |
2 | Po 20 minutách ke směsi přidáme nastrouhaný parmezán. |
3 | Vše dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou. |
4 | Nakonec ještě přidáme rajčatový protlak, 1 špetku tymiánu a omáčku prohřejeme. |
Poznámka
Podáváme ke kančím steakům.