Karbanátky s jarní cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky s jarní cibulkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 23913 |
Kategorie: | Karbanátky z mletého masa |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Majoránka |
500 g | Maso mleté - mix |
250 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
100 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 137,4mg |
Draslík | 171,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 256,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cibulka jarní, Majoránka, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky s jarní cibulkou postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mleté maso se slaninou nakrájenou na kostičky, nadrobno nakrájenou cibulí a jarní cibulkou, prolisovaným česnekem, na kostičky nakrájenou žemlí navlhčenou mlékem, 1 vejcem, mlékem a majoránkou. Vše promícháme a podle potřeby přisypeme strouhanku. Směs osolíme a opepříme. |
2 | Z masové hmoty tvarujeme karbanátky. Obalíme je v hladké mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance. |
3 | Karbanátky smažíme na pánvi na oleji a po usmažení je necháme okapat na papírové utěrce. |
4 | Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami. |
Poznámka
1
Jaro je tady a sním snad bude brzy i ta cibulka. Pak to určitě vyzkouším.