Hovězí vývar s fazolemi a těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí vývar s fazolemi a těstovinami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 23987 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
400 g | Fazole bílé sterilované |
1750 ml | Hovězí vývar základní |
1 ks | Mrkev kořen |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Skořice mletá |
115 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
225 g | Šunka od kosti |
50 g | Sýr Parmezán |
90 g | Těstoviny Orecchiette |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 58,4mg |
Draslík | 974,4mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 160,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Fazole bílé sterilované, Hovězí vývar základní, Skořice mletá, Slanina vepřová, Sůl, Šunka od kosti, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Orecchiette mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí vývar s fazolemi a těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřátém oleji osmažíme nakrájenou slaninu dozlatova, přidáme nakrájenou zeleninu a za občasného promíchání necháme smažit. Po deseti minutách zalijeme vývarem, přidáme sůl, pepř a skořici. Vaříme při mírné teplotě 20 minut. |
2 | Do polévky vložíme těstoviny, necháme chvíli povařit a nakonec přidáme fazole a nakrájenou šunku. Vaříme dál, až jsou těstoviny hotové. Polévku ochutnáme a popřípadě dokořeníme, posypeme parmezánem a můžeme podávat. |