Hovězí polévka s knedlíčky a těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí polévka s knedlíčky a těstovinami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 24029 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
225 g | Hovězí maso mleté |
1000 ml | Hovězí vývar základní |
30 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
80 g | Sýr Parmezán |
90 g | Těstoviny Spaghettini |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 110,6mg |
Draslík | 415,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 227,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Hovězí maso mleté, Hovězí vývar základní, Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Spaghettini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí polévka s knedlíčky a těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme masové knedlíčky. Z chleba odstraníme kůrku a nalámeme jej na menší kousky do misky, přilijeme mléko a necháme chvíli odstát, aby se chléb nasákl. V další misce smícháme mleté hovězí maso, česnek, 30g nastrouhaného parmezánu, petržel a vejce. |
2 | Z chleba vymačkáme přebytečné mléko a přidáme jej k masové směsi. Nakonec přisypeme nastrouhaný muškátový oříšek, sůl a pepř. Takto připravenou smě prohněteme a vytvoříme malé knedlíčky. |
3 | Osolený a opepřený hovězí vývar přivedeme k varu a vložíme do něj masové knedlíčky a těstoviny nalámané na malé kousky. Opatrně promícháme. Uvedeme opět do varu a necháme vařit 8 minut. Polévku podle chuti dokořeníme. |
4 | Podávame se zbylým nastrouhaným parmezánem a nasekanou petrželkou. |