Špagety se slaninou a smetanou
- Celkový čas:
- 35 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 polévková lžíce
- Olej olivový
- 220 g
- Pancetta
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 5 polévková lžíce
- Smetana 16% (pochoutková)
- 0,5 kávová lžička
- Sůl
- 4 polévková lžíce
- Sýr Parmezán
- 450 g
- Těstoviny Spaghettini
- 4 ks
- Vejce slepičí
Postup
1 | Ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus a scedíme. |
2 | Mezi tím na pánvi na oleji restujeme asi deset minut pancettu pokrájenou na kostičky. |
3 | V hrnečku rozšleháme se smetanou vejce, osolíme je a opepříme. |
4 | Těstoviny vsypeme do hrnce, zalijeme vejci, přidáme opečenou slaninu a dvě lžíce strouhaného parmazánu. Pečlivě špagety promícháme, posypeme zbylým parmazánem a ihned podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 810 kcal |
Bílkoviny | 34 g |
Sacharidy | 80 g |
Tuky | 39 g |
Uhlovodany | 80 g |
Cholesterol | 32 g |
Draslík | 89,7 mg |
Sodík | 983,7 mg |
Vláknina | 7 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,0 mg |
Vitamín E | 0,6 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,2 mg |
Komentáře a hodnocení