Jogurtový sýr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 430 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jogurtový sýr
Celkový čas: | 430 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 430 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 24890 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
490 g | Jogurt bílý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 63,7mg |
Draslík | 759,5mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý mají zadané všechny známé hodnoty.
Jogurtový sýr postup přípravy receptu:
1 | Jogurtový sýr vznikne filtrováním jogurtu. Na sítko nebo cedník dáme jemnou gázu a nahoru nalijeme jogurt. Pod to dáme misku nebo jinou nádobu, do které bude odkapávat tekutá syrovátka. Přikryjeme a necháme v lednici 6-8 hodin. |
2 | Když tekutá syrovátka prokape, můžeme jí odstranit - jogurtový sýr je to, co zůstane v sítku. |
Poznámka
Aby byl jogurtový sýr hustší, necháme ho cedit delší dobu. Maximálně však 24 hodin.