Losos s jablkem a křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos s jablkem a křenem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 24932 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 ml | Citronová šťáva |
20 g | Cukr krupice |
500 g | Jablka |
60 g | Křen |
800 g | Losos - filety |
40 g | Máslo čerstvé |
10 ml | Ocet vinný |
5 g | Sůl |
400 g | Tvaroh jemný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 106,4mg |
Draslík | 880,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 317,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Křen, Losos - filety, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos s jablkem a křenem postup přípravy receptu:
1 | Filety očistíme, pokapeme octem a osolíme. |
2 | V pánvi zahřejeme máslo a filety v něm po obou stranách opečeme dozlatova. |
3 | Tvaroh rozmixujeme s jablky, citronovou šťávou, křenem a cukrem a porce ryby na podnosu tímto pyré ozdobíme. |
Ryby moc rádi nemáme, ale lososa jsme zkusili poprvé a zachutnal nám, takže jsem hned hledala i další recepty, které bych s ním vytvořila. Tento mohu jen doporučit. Je to lehká varianta jak pro dospělé, tak i pro děti.