Pomerančový sen - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančový sen
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 25805 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
pomerančové želé | |
---|---|
40 g | Cukr moučkový |
3 ks | Liči |
3 ks | Pomeranče |
4 plátek | Želatina |
makovo-čokoládová poleva | |
2 polévková lžíce | Arak |
50 g | Čokoláda mléčná |
40 g | Mák mletý |
3 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 85,4mg |
Draslík | 710,9mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 361,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 213,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Liči, Pomeranče, Želatina, Čokoláda mléčná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mák mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Arak nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančový sen postup přípravy receptu:
1 | Ze tří krvavých pomerančů vymačkáme šťávu, vlijeme ji do menšího hrnce s moučkovým cukrem a pomalu vaříme do doby, až ubyde na polovinu. Hrnec se šťávou odstavíme z plotny. |
2 | Mezitím dáme nabobtnat želatinu do studené vody, poté ji vymačkáme a rozpustíme v teplé pomerančové šťávě. Do vychladlé šťávy zamícháme zakysanou smetanu. |
3 | Dva pomeranče a liči oloupeme (i z bílé dužiny), nakrájíme plátky, 4 plátky odložíme stranou, ostatní zamícháme do pomerančového krému. Krémem naplníme 4 formičky a dáme je chladit. |
4 | V misce, kterou ponoříme do horké vodní lázně, rozpustíme mléčnou čokoládu, zašleháme k ní sladkou smetanu, přimícháme 2 lžíce Araku a čerstvě pomletý mák. |
5 | Pomerančové teriny vyklopíme z formiček na talířky, ozdobíme plátkem pomeranče, lístkem meduňky, okolo nalijeme makovo-čokoládovou polevu a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.
Vypadá to zajímavě