Hovězí žebra grilovaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí žebra grilovaná
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 25894 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Na venkovní gril | |
---|---|
2 kávová lžička | Koření grilovací |
80 g | Máslo čerstvé |
Hovězí žebra grilovaná | |
1000 g | Hovězí žebra |
100 ml | Omáčka tatarská |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 336,6mg |
---|---|
Cholesterol | 231,1mg |
Draslík | 659,7mg |
Vláknina | 266,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí žebra, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Máslo čerstvé, Omáčka tatarská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí žebra grilovaná postup přípravy receptu:
1 | Hovězí žebra nasekáme, vložíme do osolené vody a vaříme doměkka hodinu a půl. Maso obereme, vložíme do pekáčku, přidáme 2 lžíce sádla, mletý pepř, mletou papriku a vložíme do trouby. Zapneme horní gril a pečeme 20 minut. Během pečení poléváme tukem z pekáčku. Můžeme péct i na venkovním grilu, kdy potíráme maso rozpuštěným máslem, ve kterém jsme rozmíchali grilovací koření. |
2 | K masu se hodí všechny pikantní omáčky. |