Artyčoky s tuňákovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Artyčoky s tuňákovou náplní
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 26016 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
8 ks | Artyčoky sterilované |
3 ks | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
4 plátek | Chléb toastový |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
100 g | Tuňák ve vlastní šťávě |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 50,6mg |
Vláknina | 895,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky sterilované, Bazalka, Česnek, Chléb toastový, Rajčata loupaná (konzervovaná) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Tuňák ve vlastní šťávě mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Artyčoky s tuňákovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Tuňáka vyjmeme z plechovky a dáme okapat. Spodní části artyčoků vyjmeme ze sklenice, opláchneme a osušíme. |
2 | Česnek oloupeme a prolisujeme a v misce rozmícháme s olivovým olejem. Ochuceným olejem potíráme plátky toustového chleba a naklademe je na pečicí plech. Pečeme v troubě předehřáté na 175 °C po obou stranách dozlatova. |
3 | Bazalku opláchneme, okapeme a otrháme lístky. Rajčata vyndáme z plechovky, nakrájíme nadrobno a promícháme s okapaným tuňákem. Směsí rajčat a tuňáka plníme artyčoky. |
4 | Plněné artyčoky zdobíme lístky bazalky a podáváme s tousty. |