Kachní prsíčka s hruškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsíčka s hruškami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26796 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
300 g | Hrušky |
750 g | Kachní prsa |
60 g | Mandle |
60 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
5 g | Pepř černý mletý |
80 g | Rajčata |
100 ml | Sherry brandy |
5 g | Skořice celá |
5 g | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
250 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 146,2mg |
Draslík | 819,5mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 194,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hrušky, Mandle, Olej stolní, Rajčata, Skořice celá, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Sherry brandy, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsíčka s hruškami postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, osušíme a smažíme v oleji nejprve kůží dolů 4 minuty. Vyjmeme, odebereme 4 lžíce vypečené šťávy a pánev vytřeme papírovou utěrkou. Cibuli a mrkev oloupeme a nadrobno nakrájíme. |
2 | Polovinu šťávy vložíme do pánve. Přidáme cibuli, mrkev a tymián a smažíme 5 minut. Přidáme rajčata a vývar, pokličku lehce odklopíme a dusíme asi 30 minut, dokud tekutina nezhoustne. Pak směs nahrubo rozmixujeme. |
3 | Omáčku s kachními prsíčky vložíme do pánve a na mírném ohni vaříme asi 30 minut. Mezitím povaříme, asi 5 minut do poloměkka v troše vody, hrušky se skořicovou kůrou. Hrušky vyjmeme a uložíme do tepla. |
4 | Do omáčky vmícháme 125 ml šťávy z hrušek. Mandle rozdrtíme s brandy v hmoždíři, česnek oloupeme, prolisujeme a vše přidáme do omáčky. Maso vyjmeme a uložíme do tepla. Omáčku ochutíme solí a pepřem, 10 minut povaříme a podáváme s masem a hruškami. |