Aspikový dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Aspikový dort
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 2706 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Máslo pomazánkové |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 ks | Petržel - nať |
0,5 kg | Salát vlašský |
12 plátek | Šunka dušená |
15 dkg | Šunkový salám |
30 dkg | Sýr Eidam cihla 30% |
1 ks | Vejce slepičí |
2 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 200,2mg |
Draslík | 58,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 106,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika zelená, Paprikové lusky čerstvé, Vejce slepičí, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo pomazánkové, Mrkev kořen, Petržel - nať, Salát vlašský, Šunka dušená, Šunkový salám, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Aspikový dort postup přípravy receptu:
1 | Srolujeme plátky šunky a naplníme je vlašským salátem. Na dně formy závitky zalijeme ochucenou želatinou. Během tuhnutí připravíme sýrovou roládu. |
2 | Eidam dáme do mikrotenového sáčku a ve vodní lázni zahříváme. Když je vláčný, rozválíme ho do obdélníku, potřeme pomazánkovým máslem a srolujeme. |
3 | Po ztuhnutí nakrájíme na plátky, poklademe na šunkové kornouty v želatině a vytvoříme další patro dortu. Zakryjeme plátky šunkového salámu a ozdobíme předem uvařeným, nakrájeným vejcem a zeleninou. |
4 | Zalijeme opatrně další vrstvou želatiny a dáme na 2 hodiny ztuhnout do lednice. |
5 | Poté vyjmeme z dortové formy a zdobíme snítkou petrželky. |