Zelné závitky se srnčím masem
- Celkový čas:
- 65 minut
- Doba přípravy:
- 30 minut
- Doba vaření:
- 35 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 50 g
- Anglická slanina
- 1 ks
- Cibule
- 1 špetka
- Kmín drcený
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 250 g
- Srnčí maso
- 250 g
- Srnčí plec
- 1 špetka
- Sůl
- 1 ks
- Vejce slepičí
- 200 g
- Vepřový bok
- 1 ks
- Žemle tuková
- 1 ks
- Cibule
- 150 ml
- Hovězí vývar základní
- 40 g
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce
- Olej rostlinný
- 1 špetka
- Sůl
- 1 ks
- Zelí hlávkové bílé
Postup
1 | Očištěné srnčí maso a bůček vykostíme. Maso poté umeleme se žemlí, přidáme nakrájenou cibuli, anglickou slaninu na kostičky, sůl, pepř a drcený kmín. Směs promícháme s vejcem. |
2 | Zelné listy spaříme, žebra naklepeme nebo seřízneme na sílu listu, naplníme připravenou směsí, každý svineme a převážeme nití. |
3 | Závitky naskládáme spolu s kolečky cibule do pekáče, podlijeme vývarem a zvolna pečeme. Měkké závitky vyjmeme, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme zbytkem vývaru, povaříme a dosolíme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 628 kcal |
Bílkoviny | 48 g |
Sacharidy | 20 g |
Tuky | 39 g |
Uhlovodany | 5 g |
Cholesterol | 207,7 mg |
Draslík | 645,3 mg |
Sodík | 424,7 mg |
Vláknina | 2 g |
Vitamín A | 82,1 mg |
Vitamín B6 | 0,5 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 4,1 mg |
Vitamín E | 0,9 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 6,2 mg |
Komentáře a hodnocení