Zelné závitky se srnčím masem

Celkový čas:
65 minut
Doba přípravy:
30 minut
Doba vaření:
35 minut

Ingredience

Počet porcí
50 g
Anglická slanina
1 ks
Cibule
1 špetka
Kmín drcený
1 špetka
Pepř černý mletý
250 g
Srnčí maso
250 g
Srnčí plec
1 špetka
Sůl
1 ks
Vejce slepičí
200 g
Vepřový bok
1 ks
Žemle tuková
1 ks
Cibule
150 ml
Hovězí vývar základní
40 g
Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce
Olej rostlinný
1 špetka
Sůl
1 ks
Zelí hlávkové bílé

Postup

1

Očištěné srnčí maso a bůček vykostíme. Maso poté umeleme se žemlí, přidáme nakrájenou cibuli, anglickou slaninu na kostičky, sůl, pepř a drcený kmín. Směs promícháme s vejcem.

2

Zelné listy spaříme, žebra naklepeme nebo seřízneme na sílu listu, naplníme připravenou směsí, každý svineme a převážeme nití.

3

Závitky naskládáme spolu s kolečky cibule do pekáče, podlijeme vývarem a zvolna pečeme. Měkké závitky vyjmeme, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme zbytkem vývaru, povaříme a dosolíme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 628 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 20 g
Tuky 39 g
Uhlovodany 5 g
Cholesterol 207,7 mg
Draslík 645,3 mg
Sodík 424,7 mg
Vláknina 2 g
Vitamín A 82,1 mg
Vitamín B6 0,5 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 4,1 mg
Vitamín E 0,9 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 6,2 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz