Kapustové závitky na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustové závitky na smetaně
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | oktavka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 27199 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
1 hrst | Libeček |
1 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Rýže dušená |
1 špetka | Sůl |
300 g | Vepřové maso mleté |
Kapustové závitky na smetaně | |
1 ks | Cibule |
2 dl | Jogurt bílý |
1 ks | Kapusta hlávková |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 47,4mg |
Draslík | 832,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 172,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rýže dušená, Sůl, Vepřové maso mleté, Cibule, Jogurt bílý, Kapusta hlávková, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustové závitky na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Kapustu rozebereme na listy a spaříme je. Velká žebra seřízneme na sílu listu a dobře okapaná je rozložíme na vál. |
2 | Připravíme si náplň: mleté maso smícháme s uvařenou rýží, osolíme, opepříme a ochutíme nasekaným libečkem. Potom směs klademe na připravené listy, svineme a převážeme nití. |
3 | Jemně nakrájenou cibulku zpěníme na oleji, vložíme závitky, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Hotové závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk a smícháme s kysanou smetanou a jogurtem. |