Houbová těstovinová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbová těstovinová omáčka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2858 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 ks | Cibule |
30 g | Houby sušené |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 špetka | Sůl |
250 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 200,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 87,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbová těstovinová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Sušené hříbky necháme nabobtnat ve vlažné vodě. |
2 | Na rozpáleném másle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli. Poté přidáme zakysanou smetanu a houby i s výluhem. Necháme zvolna provařit asi 15minut, dokud omáčka nezhoustne. Dochutíme sherry, solí a pepřem. |
3 | Omáčka je vhodná ke špagetám. |