Vepřová žebírka s javorovým sirupem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová žebírka s javorovým sirupem
Vepřová žebírka s javorovým sirupem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29602 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice dijonská |
0,5 kávová lžička | Pepř cayenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
200 ml | Sirup javorový |
1 kávová lžička | Sůl |
1500 g | Vepřová žebra |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 303,8mg |
Draslík | 993,9mg |
Vláknina | 265,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Pepř cayenský, Sirup javorový, Sůl, Vepřová žebra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice dijonská, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová žebírka s javorovým sirupem postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme javorový sirup s rajčatovým protlakem a hořčicí. Vmícháme koření, prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Vše dobře promícháme. |
2 | Omytá žebírka urovnáme do pekáče nebo na plech s vyšším okrajem a zalijeme připravenou marinádou. Pečeme v troubě na horním roštu při teplotě 200 stupňů Celsia. (Žebírka můžeme i grilovat na venkovním grilu.) |
3 | Po 30 minutách plech vyjmeme z trouby a odstraníme vypečený tuk. Snížíme teplotu na 180 stupňů Celsia a žebra pečeme ještě 45 minut. |
4 | Podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem. |
Žebírka když se dobře upečou jsou výborná. tady jim ten javorový sirup dodá takovou zvlášní chuť, ale jsou skutečně vynikající!